Tentoonstelling "Leonardus bij de Leeuwenaars"

In het kader van het jubileumjaar Leonardus 1450 + loopt op initiatief van de Vrienden van Zoutleeuw i.s.m. de Toeristische Dienst van de Stad Zoutleeuw van 4 april tot en met 14 juni 2009 een unieke tentoonstelling over zowat alles wat met de patroonheilige van de stad en zijn verering te maken heeft: beelden, schilderwerk, medailles, ex voto’s, santjes, boeken, bedevaartvaantjes... Een tentoonstelling met nooit eerder getoonde stukken uit privé-verzamelingen. Aan de hand van talrijke artefacten en devotionalia wordt de bezoekers duidelijk gemaakt hoe groot de impact van deze Franse kluizenaar, die tot een rasechte volksheilige uitgroeide, in vroegere eeuwen wel is geweest. Een kleine catalogus licht de tentoongestelde objecten toe en is nadien een blijvende herinnering aan de tentoonstelling en het jubileumjaar.

Curatoren: Etienne Heeren en eerwaarde André Pypen. Gesponsord door de stad Zoutleeuw, de provincie Vlaams-Brabant en Cera Holding.

De unieke tentoonstelling vindt op twee locaties plaats, nl. in de St.-Leonarduskerk (106 objecten) en in het Historisch Stadhuis (122 objecten)  en werd maar mogelijk, nadat Leeuwse verzamelaars hun gewaardeerde medewerking hadden toegezegd. Openingsuren tentoonstelling:
Sint-Leonarduskerk : van 14u tot 17u, maandag gesloten (open op feestdagen) & historisch Stadhuis : van dinsdag tot vrijdag van 13u tot 16u, weekend en feestdagen van 13u tot 17u, maandag gesloten (open op feestdagen).

Sic est conservata ars Lewensis

Home

1.  Wie zijn wij?

2.  Doel van de vereniging

3.  Realisaties

4.  Collectie

5.  Vervreemde objecten

6.  Lid worden

7.  Contact

8.  Links

 

 

 

 

 

Copyright © - Guido Coningx

De Vrienden van Zoutleeuw v.z.w

Home Realisaties Tentoonstellingen → Leonardus bij de Leeuwenaars