Fundraising Gala Kerstconcert vrijdag 13 december 2019

In mei 2019 werd feestelijk de heropening van onze Sint-Leonarduskerk gevierd na vijf jaar intense restauratiewerken. De restauratie  van zo’n middeleeuwse topkerk met wereldvermaard kerkelijk meubilair staat echter nooit stil. Dit vergt een permanente volgehouden financiële inspanning van onze stad, de kerkfabriek , Vlaanderen en vele individuele sympathisanten, binnen en buiten de muren van de stad.

In onze kerk staan er een aantal hoogdringende behandelingen (afnemen stof en behandeling schimmelschade) van diverse retabels op touw, waaronder het Sint-Annaretabel. Het eikenhouten Sint-Annaretabel (Antwerpen 1565) is versierd met meiklokjes als symbool van de Leeuwse rederijkerskamer “De Lelikens uyten Dale”, wiens patroon de H. Anna was en waarvan de actuele lokale toneelvereniging “ Gezellen van Vliebergh” de opvolger is.

De Rotary club Sint-Truiden en de vzw De Vrienden van Zoutleeuw organiseren, i.s.m. de kerkfabriek van Sint-Leonardus en de stad Zoutleeuw, een “Fundraising gala-kerstconcert” op vrijdagavond 13 december 2019 om 20:00 u in de Sint-Leonarduskerk, waarvan de opbrengst zal gebruikt worden voor de behandeling van het Sint-Annaretabel. Wij zijn zeer blij en vereerd drie artiesten te mogen verwelkomen, die regelmatig te gast zijn op internationale podia: sopraan Iris Hendrickx, tenor Gilles Van der Linden en hun begeleidende pianist Peter Jeurissen en violist Hans Van Kerckhoven. Zij brengen u een gevarieerd programma met highlights uit opera’s zoals La Boheme, West Side Story, Tosca en Henri VIII dit in afwisseling met enkele hedendaagse klassiekers die sterren zoals Andrea Bocelli zongen. Bart Stouten (radio Klara) presenteert het kerstconcert. Het wordt dus een gevarieerde avond met een knipoog naar de nakende kerstperiode. Om de kerstsfeer daarna verder in te luiden volgt een receptie in het OC De Kring (Vincent Betsstraat).

Een toegangskaart voor dit unieke concert kost € 35,00 (exclusief de dranken tijdens de receptie, waarvoor u ter plaatse bonnetjes kan aankopen).

Kaarten voor het concert zijn beschikbaar vanaf 4 november 2019 via:

Stad Zoutleeuw

o   Dienst Toerisme: Aen den Hoorn 1 te 3440Zoutleeuw  tel. 011 94 90 40 e-mail toerisme@zoutleeuw.be

o   Dienst Cultuur: Aen den Hoorn 12 te 3440 Zoutleeuw  tel. 011 94 90 51 e-mail cultuur@zoutleeuw.be

o   Webshop Zoutleeuw: https://webshopzoutleeuw.recreatex.be

vzw De Vrienden van Zoutleeuw: tel. 011 78 05 41 www.vriendenzoutleeuw.be e-mail guido.coningx@skynet.be

Parochiesecretariaat Sint-Leonardus Grote Markt 2 te 3440 Zoutleeuw tel.: 011 78 11 07 e-mail par.zoutleeuw@gmail.com

Sic est conservata ars Lewensis

Home

1.  Wie zijn wij?

2.  Doel van de vereniging

3.  Realisaties

4.  Collectie

5.  Vervreemde objecten

6.  Lid worden

7.  Contact

8.  Links

 

 

 

 

 

Copyright © - Guido Coningx

De Vrienden van Zoutleeuw v.z.w

Home Realisaties Concerten→ Fundraising gala-kerstconcert 13-12-2019